Alterations at altitude zijn landschapsschilderijen die langzaam veranderen in de tijd. Daarvoor gebruik ik zelfgemaakte instabiele verf van algen en ijzerpoeder. Door invloed van vocht en zonlicht wordt het landschap in het schilderij anders.
De veranderingen in de natuur gaan langzaam en vloeiend en deze neem je niet waar, die groeien met je mee. Ook in mijn werken gaat het traag. Zo’n proces vraagt geduld van de kijker. Om het zichtbaar te maken toon ik foto’s van de verschillende momenten van de veranderingen in de schilderijen naast elkaar.
De bergen zijn voor mij van jongs af aan een plek waar ik het liefst ben en een grote bron van inspiratie. De bergtoppen staan symbool voor de afgelegen natuur, die we niet dagelijks zien. In Nederland is de natuur ook overal, maar het is grotendeels aangelegd door de mens. Inmiddels hebben we nu zoveel invloed op de natuur, dat zelfs de massieve bergen anders worden. De bergen die zo onaantastbaar leken voor mij toen ik klein was. 
Ik maak en het materiaal neemt het over.

Alt. 2463, alg en gips op mdf, 15x22cm, 2021

Met dit werk ben ik in 2021 afgestudeerd van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. In dat jaar heb ik geëxperimenteerd met verf maken, schilderen en de verandering op detail volgen. Komend jaar ga ik hiermee verder, want er is nog zoveel mogelijk! Het proces kan je volgen op mijn Instagram @atelier.aster


Alt. 2767m., 15x27cm, ijzer en gips op mdf, 2021

Alt. 2746m, 90x30cm, ijzer en acryl op gips, 2021

Back to Top